Albastrul – culoarea anului! Cum să îl folosești
ianuarie 31, 2020

Inca din anii 2000, prestigioasa companie Pantone a desemnat culoare ce a dat tonul amenajarilor interioare, defilarilor de moda si fabricarii de noi produse. Culoarea anului Pantone nu doar influenteaza modul in care arata lumea noastra de la an la an, ci ofera si solutii vizuale pentru problemele care ne inconjoara.

Spre bucuria noastra, anul acesta, Pantone a ales albastru clasic. Si noi am fost si suntem fascinati de albastru, mai ales in nenumaratele nuante pe care le-am gasit in mobilierul din lemn reciclat. Si nu suntem singurii care apreciem calmul si frumusetea albastrului.

Martine Claessens, designerul de interior belgian care de peste 13 ani infrumuseteaza norocoase case romanesti, a acceptat sa ne spuna cand si de ce foloseste albastrul in amenajari.

”Albastrul este o culoare foarte relaxanta. Trebuie doar sa ne gandim la albastrul cerului sau al marii si simtim imediat cum ne cuprinde o stare de relaxare. De aceea, este perfecta pentru acea camera a casei in care te linistesti dupa o zi obositoare”, explica Martine.

”Albastru este o culoare mereu prezenta, poate sa fie acum in trend, dar nici nu va fi vreodata demodat. De adaugat ca albastrul ne face si mai productivi, de aceea se potriveste foarte frumos si in birou, unde semnifica responsabilitatea. Adolescentii vor studia mai bine intr-o camera pe albastru, pentru ca ii ajuta sa se echilibreze. Si sa nu uitam de bai, care devin gratie albastrului luminoase si aerisite.”, mai precizeaza Martine.

Tot ea avertizeaza ca albastrul este o culoare cu care trebie sa te porti cu atentie, daca il folosesti in exces, vei crea o ambianta glaciala. ”Vei simti mai repede ca iti e frig intr-o camera albastra, decat intr-o camera rosie”, ne-a spus Martine.

Asa ca daca vrei sa te bucuri de albastru, foloseste-l in portii mici. De exemplu, poti sa pui in living un minunat dulap cu nuante calme de albastru, precum The Elephant, sau sa folosesti o masuta de cafea ca o pata de culoare precum masuta Soleil. In birou, un dulapior cu numeroase sertare colorate in albastru precum Karma te va ajuta sa te organizezi mai bine, dar si sa te relaxezi. Iar daca dormitorul tau are nevoie de putin albastru cu personalitate, atunci alege una dintre noptierele noastre cu aspect exotic.

Si incheiem cu explicatiile directorului executiv Pantone, Leatrice Eiseman: ”Traim intr-o perioada ce ne solicita incredere si credinta. Putem sa ne bazam mereu pe increderea si constanta pe care o exprima Pantone Classic Blue 19-4052, o nuanta solida si de incredere. Patruns de o rezonanta profunda, albastrul clasic ne ofera o baza sigura. Un albastru nesfarsit, care evoca infinitul si vastitatea cerului de seara, albastrul clasic ne incurajeaza sa ne uitam dincolo de ce e evident pentru a ne extinde modul de a gandi, provocandu-ne sa gandim in profunzime, sa ne marim perspectiva si sa deschidem fluxul comunicarii.”

Spread the love
Inspira-te
Cele mai noi articole
Cum sa dai un suflu nou livingului tau fara investitii mari

Se apropie primăvara, iar schimbarea anotimpurilor ne face să ne dorim o schimbare și acasa. Cum poti sa aduci un suflu nou in casa fara sa faci schimbari dramatice si fara sa scoti prea multi bani din buzunar? Am intrebat-o pe Iulia Iuga-Dohmen, architect de interior și fondatoarea studioului INSPIRED DESIGN ce putem face pentru […]

Spread the love
Despre stilul retro – ce presupune si cum il obtii?

Stilul retro de amenajare iti permite sa pui alaturi obiecte din trecut, obiecte vechi sau second hand, dar si obiecte care se inspira din trecut. De principiu, sursa inspiratiei sunt anii 50, 60 si 70. Stilul retro imprumuta de la acesti ani exuberanta si stilistica lor, dar capacitatea lor de a abstractiza anumite forme. Dar […]

Spread the love
Scaunul Butterfly – scurtă istorie a unui simbol

Ce face un obiect de design sa fie apreciat chiar si la cateva decenii distanta de la momentul in care a fost creat? Simplitatea designului, functionalitatea lui, incorporarea universalitatii – trebuie sa le spuna acelasi lucuru tuturor, ineditul solutiei pe care o ofera. Iar toate acestea stau la baza scaunului Butterfly. In 1938, in Argentina, […]

Spread the love