Amenajeaza spatiul de lucru cu stil si rafinament

iunie 9, 2021

În ultima vreme, tot mai mulți oameni aleg să creeze un spațiu de lucru în propria casă. Fie că optează pentru un colț de living, sau pentru o cameră întreagă, o parte din birou se mută acasă. Datorită muncii remote, această practică a devenit din ce în ce mai comună. Majoritatea celor care lucrează de acasă, sau au un program mixt, aleg să limiteze spațiul de munca de restul casei, pentru a putea da randament și a duce la bun sfârșit sarcinile care țin de locul de muncă.

Designul zonei de lucru s-a schimbat în mod drastic în ultimul an. Pornind de la un birou improvizat, acum majoritatea oamenilor doresc un spațiu în care să se simtă confortabil. Din această cauză, tot mai mulți aleg să dedice o cameră biroului, pe care să o decoreze după bunul plac.

Este bine cunoscut faptul că amenajarea unui birou influențează randamentul celor care lucrează în acest spațiu. Unii oameni funcționează bine în camere cu design modern, minimalist, inspirat din zona scandinava, în timp ce alții sunt inspirați de amenajarea vintage. Aceste elemente crează o atmosferă nostalgică, te duc înapoi în timp când munca era mai ușoară, iar distracțiile – mai puține.

Spațiul de lucru ar trebui să spună povestea ta

Dacă ești adeptul stilului retro-vintage, atunci acest articol este pentru tine! Descoperă cum să îți amenajezi biroul cu stil și cum să alegi piese care să nu se demodeze. Alege să investești în piese din lemn reciclat și canapele vintage. Continuă să citești pentru a învăța cum să creezi un spațiu în care să te poți concentra și să lucrezi eficient. Confortul, siguranța și aspectul plăcut ar trebui să fie pe primul loc.

Deși tehnologia a evoluat mult în ultimii ani, mulți oameni aleg confortul și aspectul plăcut în defavoarea unui birou high tech. Da, unele birouri de acest fel pot fi interesante și trendy, însă acest lucru afectează creativitatea și randamentul. Atunci, este bine să optezi pentru piese timeless, sau chiar să alegi mobilier recondiționat. Iată câteva piese centrale, care vor da tonul întregii încăperi:

Biroul, piesa principală

Elementul central al spațiului de lucru este, bineînțeles, biroul. Acesta va crea vibe-ul întregii camere, așadar este important să alegi un model care să complimenteze stilul ales. 

Sugestia noastră este să optezi pentru un birou din lemn masiv sau lemn recondiționat pentru un look inedit. Acestea sunt deseori lucrate manual, de artizani din îndepărtata Indie, pentru ca tu să te bucuri de piese unicat. Poți lua în calcul și un model cu design industrial, cu picioare metalice, pentru un look minimalist. Nu pierde însă din vedere frumusețea lemnului natural și detaliile date de imperfecțiunile acestuia.

Combină cu piese în același stil pentru a contura atmosfera încăperii. Poți alege rafturi cu cărți, suporturi pentru reviste sau chiar un tablou statement, dacă vrei să adaugi o pată de culoare.

Zona de primire oaspeți

Dacă ai un birou spațios, cu siguranță vei dori să incluzi o zonă de primire oaspeți, unde se pot așeza în timp ce discutați. Deși majoritatea oamenilor optează pentru scaune, aceste elemente nu sunt neapărat cea mai bună alegere când vine vorba de un design primitor. 

Sugestia noastră se îndreaptă către o canapea vintage de două locuri. Alege neapărat piele veritabilă, pentru a te bucura de cel mai plăcut element, atât vizual, cât și din punct de vedere stilistic. Canapelele din piele cu design clasic nu se demodează niciodată. Mai mult, fiind un material versatil, pielea capătă o patină de-a lungul timpului, ceea ce îi potențează frumusețea.

Accesorizează cu bun gust

Atunci când vine vorba de decorarea oricărei camere, elementele care o fac să pară unitară sunt accesoriile. Acestea nu doar că evidențiază frumusețea pieselor de mobilier, ci și oferă personalitate spațiului de lucru. Nu înseamnă însă că trebuie să te aglomerezi cu elemente cu scop pur decorativ. 

Pentru a economisi bani și a te bucura de accesorii unice, poți încerca să ieși la o plimbare și să vizitezi magazinele de anticariat. Aici poți descoperi accesorii sau picturi inedite, cu o poveste, care îți vor transforma biroul într-un spațiu primitor, care să valorifice amprenta ta personală.

Lumina, un element esențial

În orice spațiu de lucru, lumina este esențială. Lumina naturală, deși în topul preferințelor, nu este întotdeauna disponibilă. Astfel, trebuie să alegi să amplasezi surse de iluminat care să valorifice designul casei tale și să promoveze productivitatea.  Optează pentru lămpi din alamă sau bronz, cu design minimalist. Ele nu trebuie să iasă în evidență, ci doar să completeze designul casei tale. Asigură-te că biroul este bine luminat și bucură-te de atmosfera creată.

Concluzie

Dacă vrei să te bucuri de un spațiu de lucru fără să fii condiționat de un design avangardist, opțiunea influențelor retro vintage reprezintă alegerea perfectă. Pentru piese inedite, din materiale sustenabile, alege Concept 22!

Spread the love
Inspira-te
Cele mai noi articole
Cum sa alegi si sa integrezi o piesa statement

Dacă ai pus ochii pe o piesă pe care o iubești, dar consideri că este mai potrivită în sfera decorațiunilor statement, nu trebuie să îți fie frică să o cumperi. Există mereu o modalitate de a te asigura că până și cele mai stridente piese își fac loc în casa ta. Noi ne ghidăm după […]

Spread the love
Despre stilul retro – ce presupune si cum il obtii?

Stilul retro de amenajare iti permite sa pui alaturi obiecte din trecut, obiecte vechi sau second hand, dar si obiecte care se inspira din trecut. De principiu, sursa inspiratiei sunt anii 50, 60 si 70. Stilul retro imprumuta de la acesti ani exuberanta si stilistica lor, dar capacitatea lor de a abstractiza anumite forme. Dar […]

Spread the love
Scaunul Butterfly – scurtă istorie a unui simbol

Ce face un obiect de design sa fie apreciat chiar si la cateva decenii distanta de la momentul in care a fost creat? Simplitatea designului, functionalitatea lui, incorporarea universalitatii – trebuie sa le spuna acelasi lucuru tuturor, ineditul solutiei pe care o ofera. Iar toate acestea stau la baza scaunului Butterfly. In 1938, in Argentina, […]

Spread the love