![](https://concept22.ro/wp-content/uploads/2020/12/Concept22-6-scaled.jpg)
Cum alegi să poziționezi în casă mobila exotică?
Designul interior este despre oameni, despre stiluri diferite de viață, despre viziune. De aceea, felul în care îți amenajezi casa spune totul despre tine. Fie că vrei sau nu, personalitatea ta se remarcă indirect în modul în care alegi să decorezi un spațiu. Cu diferite tipuri de mobilier, ca mobila exotică și cu puțină imaginație, vei fi uimit de ansamblul unitar pe care îl poți obține.
În magazinul nostru vei găsi mobilă exotică unicată, lucrată manual din lemn de cea mai bună calitate și accesorii de design interior. Toate acestea sunt axate pe 3 stiluri de amenajare care nu vor pieri niciodată: retro, industrial și urban. Noi te ajutăm să transformi spațiul în care locuiești în decorul perfect pentru povestea casei tale. Concept22 te asigură că o casă nu este doar o simplă casă. Cu mobilierul potrivit, se poate numi “acasă”.
În lumea designului interior, există trei principii de bază după care să te ghidezi atunci când te gândești la accesorizarea locuinței. Acestea sunt: echilibru, accent (sau punct focal) și proporții. Vom vorbi mai jos despre fiecare în parte, ca tu să-ți poți face o idee mai amplă despre conceptele care stau la baza sentimentului de unitate oferit de o cameră proaspăt amenajată.
Echilibrul Casei Tale cu Mobilă Exotică
Probabil intuiești deja la ce se referă acest aspect: distribuirea mobilierului cu scopul de a crea un echilibru vizual, plăcut ochiului. Textura, forma, culoarea dar și modelul unei piese de mobilier contribuie la crearea unui Yin&Yang estetic. Important de menționat este că există trei stiluri de echilibru, fiecare din ele fiind vital în procesul de decorare. Aceste stiluri sunt: simetric, asimetric și radial.
1. Simetria este potrivită pentru oamenii liniștiți, calmi, cărora le place ordinea. Un exemplu în acest sens ar fi așezarea unor piese de mobilier pe ambele părți ale unei axe verticale. Altfel spus, poziționarea a doua scaune aflate de-o parte și de alta a unei măsuțe de cafea.
2. Asimetria se realizează prin alăturarea unor obiecte care nu sunt identice, dar care “cântăresc vizual” în egală măsură. De exemplu, pentru a obține un echilibru, poți plasa doua scaune pe cealaltă parte a unei canapele, vis-à-vis de ea. Acest tip de echilibru creează interioare pline de viață.
Totodată, mai poți opta pentru piese de mobilier precum dulapuri, biblioteci, comode. Poți opta chiar și pentru măsuțe de cafea, pe care le echilibrezi în combinație cu lampadare cu aspect industrial, retro sau urban.
3. Echilibrul radial se caracterizează prin existența unui punct central, în jurul căruia se află mai multe elemente pozitionate circular. Un exemplu foarte bun pentru realizarea echilibrului radial este masa cu scaune dispuse de jur împrejur.
Într-o încăpere trebuie să existe un punct focal, care domină toate celelalte accesorii de design interior. El poate fi dat de o fereastră cu o priveliște frumoasă, sau de un obiecte cu un impact vizual plăcut – cum ar fi șeminee, comode, măsuțe de cafea. Punctul focal se obține ușor, de regulă prin simpla evidențiere a unei anumite piese de mobilier. Însă aceasta nu este singura metodă prin care poți atrage atenția cuiva care pășește pentru prima oară în intimitatea casei tale. Accentul mai poate fi dat și prin vopsirea unuia sau a mai multor pereți într-o culoare contrastantă. Sau și mai simplu, cu ajutorul unei opere de artă, pentru a crea o zonă de interes, plăcută ochiului.
Nu neglija niciodată proporțiile!
Proporția face referire la dimensiunea unui anumit element, raportat la restul obiectelor din încăpere. Totul ține de dimensiunea camerei. De exemplu, într-o cameră spațioasă poți așeza liniștit piese mari de mobilă exotică, ca o biblioteca sau o canapea impunătoare. Într-o cameră de dimensiuni mai mici, chiar și obiectele de mobilier vor părea sa aibă dimensiuni mai reduse. Nu va fi niciodată plăcut din punct de vedere estetic să așezi comode voluminoase în camere de dimensiuni reduse. Totodată, nu e plăcut vizual nici să intri într-un living și să vezi măsuțe de cafea de dimensiuni potrivite, alături de canepele a căror mărime e vizibil deranjantă, în raport cu restul accesoriilor de interior.
Din punctul de vedere al designului, respectarea proporțiilor face ca o încăpere să pară fie mai mare, fie mai mică, în funcție de intențiile tale. Astfel, cu cât tavanul încăperii este mai înalt, cu atât pot fi mai impunătoare și accesoriile de design. Un ultim aspect de care e nevoie să ții cont este spațiul. Pentru a nu te simți “sufocat” în propria locuință, este recomandat să lași puțin spațiu în jurul mobilierului, pentru un efect de “aerisire”. Acest lucru se aplică indiferent dacă vorbim de camere spațioase sau mai puțin spațioase. Pentru a afla si mai multe idei de decor, descoperă cum sa dai un suflu nou livingului tau fara investii mari. Echipa Concept22 îți urează spor la amenajat!