Cum sa dai un suflu nou livingului tau fara investitii mari

februarie 21, 2020

Se apropie primăvara, iar schimbarea anotimpurilor ne face să ne dorim o schimbare și acasa. Cum poti sa aduci un suflu nou in casa fara sa faci schimbari dramatice si fara sa scoti prea multi bani din buzunar? Am intrebat-o pe Iulia Iuga-Dohmen, architect de interior și fondatoarea studioului INSPIRED DESIGN ce putem face pentru a aduce noutatea in living, fara sa schimbam piesele mari de mobilier.


Prima sugestie a Iulie, o noua culoare pe pereti. ”Un refresh al spatiului il poti crea prin vopsirea peretilor. Nu numai ca miroase a proaspat si curat, dar ofera si o noua imagine livingului. Sau poti decora un perete cu tapet sau cu un panou decorativ. Atentie insa la paleta coloristica. Aceasta trebuie stabilita inainte de a incepe achitionarea de produse. Ideal ar fi sa cereti ajutorul unui designer de interior.”
O alta metoda de a da o noua viata livingului este aceea de a shimba masuta de cafea si accesoriile incaperii. Iulia explică: ”O noua masuta de cafea cu un design mai special poate crea un impact major in living, dar si prezenta accesoriilor precum decoratiuni si tablouri contribuie la o noua atmosfera a spatiului.” Gasesti o serie de masute colorate și cu personalitate in categoria dedicata de la noi din site.


O data ce ai schimbat masuta de cafea, nu te opri. Urmatoarea sugestie a arhitectului de interior este de a schimba draperiile si covor. ”Poti schimba coloristica prin inlocuirea vechilor draperii cu unele noi care sa se potriveasca cu culoarea peretilor. De asemenea covorul are un rol important in crearea unei noi atmosfere deoarece, exact ca si draperiile, covorul ‘imbraca’ spatiul.
Un sfat in plus de la Iulia: ”Daca lampile sunt destul de vechi, recomand inlocuirea acestora pentru ca si ele contribuie la imaginea de ansamblu a livingului.
Și dacă te hotaraști să adaugi o piesă de mobilier special care să schimbe amenajarea, cum o alegi. Am primit raspunsuri tot de la Iulia: ”Recomand ca noua piesa de mobilier sa fie una speciala, sa aiba o poveste, o istorie. Imagineaza-ti ca vine in vizita la tine un prieten sau un membru al familiei si remarca noua ta piesa de mobilier. Ce ai putea povesti despre acea piesa? Din ce loc provine? Cand si de catre cine a fost creata? In general, aceste piese de mobilier de impact trebuie sa fie maxim 1 sau 2 intr-un living room pentru ca ele reprezinta centrul de interes intr-un interior si nu ar trebui sa aglomereze spatiul. Aceste piese de mobilier de impact ar trebui sa fie ca o opera de arta, sa le admiri si sa reprezinte un subiect de conversatie inspirational. De exemplu, o piesa de mobilier de impact poate veni din India, Olanda sau chiar din Romania si in general e bine sa fie realizata manual.”


Suntem perfect de acord cu Iulia, de aceea am decis sa aducem pe piata din Romania piese cu poveste, create manual de artizani din exotica si indepartata Indie. Nu pierde timpul, studiaza categoriile pe care ti le punem la dispozitie pentru inspiratie si spor la decorat!

Spread the love
Inspira-te
Cele mai noi articole
Cum alegi scaunele de bucatarie

Ti-ai ales o masa de bucatarie, si nu stii ce scaune se potrivesc? Nu renunta doar pentru ca nu face parte dintr-un set! Masa si scaunele nu trebuie neaparat sa se potriveasca. Scaunele trebuie sa se potriveasca doar cu stilul si dimensiunile mesei. Iata mai jos de ce trebuie sa tii cont cand alegi scaune […]

Spread the love
Despre stilul retro – ce presupune si cum il obtii?

Stilul retro de amenajare iti permite sa pui alaturi obiecte din trecut, obiecte vechi sau second hand, dar si obiecte care se inspira din trecut. De principiu, sursa inspiratiei sunt anii 50, 60 si 70. Stilul retro imprumuta de la acesti ani exuberanta si stilistica lor, dar capacitatea lor de a abstractiza anumite forme. Dar […]

Spread the love
Scaunul Butterfly – scurtă istorie a unui simbol

Ce face un obiect de design sa fie apreciat chiar si la cateva decenii distanta de la momentul in care a fost creat? Simplitatea designului, functionalitatea lui, incorporarea universalitatii – trebuie sa le spuna acelasi lucuru tuturor, ineditul solutiei pe care o ofera. Iar toate acestea stau la baza scaunului Butterfly. In 1938, in Argentina, […]

Spread the love