stilul industrial

De ce sa alegi stilul industrial pentru casa ta?

iulie 4, 2019

Daca iti doresti o casa perfect organizata, care sa respire un aer modern, dar apropiat de natura, atunci stilul industrial este cel care ti se potriveste.

Liniile curate si estetica moderna a acestui se potrivesc in case spatioase, dar si in apartamente generoase – acest stil fiind derivat din reconditionarea si redarea ca locuinte a spatiilor industriale din New York, proces ce a avut loc in comunitatea artistica a metropolei americane in anii 80.

Trasaturile de baza ale stilului industrial

Dar cum recunosti o amenajare de acest tip? In primul rand dupa elementele neprelucrate precum peretii de caramida neacoperita, dulapuri metalice si rafturi deschise, instalatiile la vedere, incorporate in amenajare, mobilierul fara inflorituri sau accesorii neimportante, materialele reciclate si reconditionate. Principala caracteristica a stilului este dezbracarea de podoabe inutile, de elemente in exces. Prin aerul sau sobru, stilul predispune la ordine si rigoare

Pentru a nu crea senzatia de alienare intre materialele reci, dure, paleta de culori atasata acestui stil este naturala. In plus, metalul este asociat pentru a fi contrabalansat cu lemnul, pielea sau alte materiale naturale.

Cum obtii o amenajare in stil industrial?

Pentru a obtine o amenajare de tip industrial trebuie sa pui pe primul loc confortul tau, dar si sa elimini orice excese – nu vei gasi pernute moi si inflorate pe canapelele dintr-un living industrial. Alege insa piese de mobilier din materiale rezistente, naturale, inclusiv la nivel de detalii. Caracteristice sunt dulapurile minimaliste, de fier, sau fotoliile din piele naturala.

Ai putea crede ca acesta este un stil tern. Nimic mai fals. Aflat la juxtapunerea dintre modern si reconditionat, acest stil este curajos si frapant.

Deloc de neglijat, stilul industrial este eco-friendly, adica prietenos cu mediul – pentru ca incurajeaza reconditionarea, reciclarea si redarea in folosinta a diverselor obiecte vintage.

Cum sa obtii un astfel de stil: pastreaza ordinea in casa si alege camere care comunica usor una cu cealalta. Porneste de la o paleta neutra de culori si combina lemnul cu metalul. Adauga piese statement de mobilier in acest stil. Foloseste corpuri de iluminat specifice, din metal si cu becurile la vedere.

Spread the love
Inspira-te
Cele mai noi articole
Cum alegi scaunele de bucatarie

Ti-ai ales o masa de bucatarie, si nu stii ce scaune se potrivesc? Nu renunta doar pentru ca nu face parte dintr-un set! Masa si scaunele nu trebuie neaparat sa se potriveasca. Scaunele trebuie sa se potriveasca doar cu stilul si dimensiunile mesei. Iata mai jos de ce trebuie sa tii cont cand alegi scaune […]

Spread the love
Scaunul Butterfly – scurtă istorie a unui simbol

Ce face un obiect de design sa fie apreciat chiar si la cateva decenii distanta de la momentul in care a fost creat? Simplitatea designului, functionalitatea lui, incorporarea universalitatii – trebuie sa le spuna acelasi lucuru tuturor, ineditul solutiei pe care o ofera. Iar toate acestea stau la baza scaunului Butterfly. In 1938, in Argentina, […]

Spread the love
Scaunul Tractor – cum a ajuns sa ne cucereasca

Undeva pe la 1850, un fermier istet din Statele Unite, obosind sa tot mearga in picioare pe suprafete intinse la arat, a inventat un fel de sezut din fonta pe care l-a atasat plugului tras de cai. Forma sezutului era data chiar de functia sa – adica aceea de a oferi confort posteriorului obosit. Mai […]

Spread the love