Despre lemnul recilat – de ce sa ii faci loc in casa ta

decembrie 9, 2019

Cei care iubesc in egala masura calatoriile la capatul lumii dar si designul cu o poveste in spate, gasesc o placere speciala in a admira piese de mobilier specifice tarilor strabatute pe care le ”vaneaza” si le aduc acasa din preumblarile lor. De cele mai multe ori insa, aceste piese au nevoie si de un decor special care sa le pune in valoare. Iar acest decor particular este mai usor de creat cu ajutorul mobilierului din lemn reciclat.
Pentru ei, am decis sa aduce in Romania cateva colectii cu specific oriental din lemn reciclat. Insa acest tip de lemn nu li se adreseaza doar lor, ci poate fi o solutie pentru cei mai multi dintre noi, datorita celor trei principale trasaturi care il caracterizeaza si despre care va povestim mai jos.

Nobil si ecologic
Cuvantul de baza in folosirea lemnului reciclat este sustenabilitate. Lemnul de esenta tare este pretios si greu de obtinut, ca urmare orice metoda de a-l refolosi ar trebui imbratisata de orice iubitor al mediului si al designului. Reciclarea face ca bucuria de admira si folosi astfel de piese cu aspect delicat sa nu fie umbrita de ideea ca te adaugi maselor consumeriste. Mai mult, piesele recastigate prin prelucrarea manuala a lemnului reciclat, nu sunt lucrate cu substante chimice daunatoare mediului si celor care le folosesc – un dublu castig.

Rezistenta probata
Acest tip de lemn si-a dovedit deja rezistenta in decursul numeroaselor vieti pe care le-a avut deja. A avut parte de calatorii inimaginabile, de loviturile si incercarile unei vieti de folosinta, de expunerea la un mediu provocator, complet diferit de a-l nostru (lemnul reciclat de esenta tare pe care il folosim vine din exotica si indepartata India). Si a supravietuit tuturor, pastrandu-si gratia si personalitatea. Iar aceasta durabilitate dovedita deja insemna ca mobilierul din lemn reciclat te va insoti mai mult decat ar face-o orice mobilier produs pe cale industriala. In plus, lemnul peste care au trecut anii, este mai stabil, nu ”lucreaza”, asa ca nu te poti astepta la surprize neplacute privind aspectul sau in timp.

Personalitate unica
Lemnul reciclat de la Concept 22 spune povesti despre Orientul cel indepartat si fascinant, despre dragostea pentru lumi stranii, pentru culturi ce ne intriga si ne cuceresc. Textura sa fina si delicata aminteste de priceperea artizanilor care l-au lucrat, iar semnele trecerii timpului care l-au innobilat ii dau un caracter pe care nu ai cum sa il gasesti in productia de masa a zilelor noastre. Culorile sale delicate – nuante stinse de bleu sau de roz, nuante vanilate de crem sau albastru intens, dau mobilierului realizat din lemn reciclat un farmec aparte, usor nostalgic.

Asadar, lemnul reciclat spune o poveste despre odinioara si lumi indepartate, despre durabilitate si sustenabilitate, dar si despre un stil de viata mai apropiat de natura, mai autentic.

Spread the love
Inspira-te
Cele mai noi articole
Cum alegi scaunele de bucatarie

Ti-ai ales o masa de bucatarie, si nu stii ce scaune se potrivesc? Nu renunta doar pentru ca nu face parte dintr-un set! Masa si scaunele nu trebuie neaparat sa se potriveasca. Scaunele trebuie sa se potriveasca doar cu stilul si dimensiunile mesei. Iata mai jos de ce trebuie sa tii cont cand alegi scaune […]

Spread the love
Despre stilul retro – ce presupune si cum il obtii?

Stilul retro de amenajare iti permite sa pui alaturi obiecte din trecut, obiecte vechi sau second hand, dar si obiecte care se inspira din trecut. De principiu, sursa inspiratiei sunt anii 50, 60 si 70. Stilul retro imprumuta de la acesti ani exuberanta si stilistica lor, dar capacitatea lor de a abstractiza anumite forme. Dar […]

Spread the love
Scaunul Butterfly – scurtă istorie a unui simbol

Ce face un obiect de design sa fie apreciat chiar si la cateva decenii distanta de la momentul in care a fost creat? Simplitatea designului, functionalitatea lui, incorporarea universalitatii – trebuie sa le spuna acelasi lucuru tuturor, ineditul solutiei pe care o ofera. Iar toate acestea stau la baza scaunului Butterfly. In 1938, in Argentina, […]

Spread the love