Stilul retro
Despre stilul retro – ce presupune si cum il obtii?
iulie 10, 2019

Stilul retro de amenajare iti permite sa pui alaturi obiecte din trecut, obiecte vechi sau second hand, dar si obiecte care se inspira din trecut. De principiu, sursa inspiratiei sunt anii 50, 60 si 70. Stilul retro imprumuta de la acesti ani exuberanta si stilistica lor, dar capacitatea lor de a abstractiza anumite forme. Dar stilul retro nu se limiteaza doar la aceste trei decenii. Daca ar fi sa cobori in amenajare pe linia timpului dupa anii 50 ai secolului trecut, vei obtine stilul vintage cu care retro se si confunda pana la un punct.

Mobilierul retro este durabil, rezistent si cu o functie precisa. De altfel, accentul in cazul acestui stil de decorare este pus pe functionalitate. Pentru a obtine un astfel de stil acasa la tine, trebuie sa te asiguri ca mobilierul pe care il alegi are rost in amenajare, iti aduce ceva util. Partea buna este ca nu trebuie sa ”asortezi” piesele de mobilier, ci poti face un mix plin de vitalitate din piese disparate care sa se dovedeasca ur si simplu confortabile si frumoase.

De asemenea, stilul retro te obliga sa renunti la inhibitii: amesteca culori, texturi si dimensiuni. Un astfel de decor nu este temperat, de aceea, trebuie sa mergi pana la capat daca il alegi.

Cui i se potriveste stilul retro?

Atmosfera pe care o creeaza stilul retro este una vesela, luminoasa, potentata de culorile vii si de formele neasteptate, abstracte.

Stilul retro presupune si refuzul solutiilor conformiste, plictisitoare, de aceea este atat de popular printre cei care iubesc individualitatea, dinamismul si deschiderea. Cei care sunt si se simt tineri vor aprecia atmosfera vintage, dar care combina elemente moderne pe care stilul retro o creeaza intr-o amenajare.

Vrei sa il incerci si tu? Gasesti in magazin o serie de obiecte care sa te ajute. Si le poti admira si in showroom. Te asteptam!

 

Spread the love
Inspira-te
Cele mai noi articole
Cum sa dai un suflu nou livingului tau fara investitii mari

Se apropie primăvara, iar schimbarea anotimpurilor ne face să ne dorim o schimbare și acasa. Cum poti sa aduci un suflu nou in casa fara sa faci schimbari dramatice si fara sa scoti prea multi bani din buzunar? Am intrebat-o pe Iulia Iuga-Dohmen, architect de interior și fondatoarea studioului INSPIRED DESIGN ce putem face pentru […]

Spread the love
Scaunul Butterfly – scurtă istorie a unui simbol

Ce face un obiect de design sa fie apreciat chiar si la cateva decenii distanta de la momentul in care a fost creat? Simplitatea designului, functionalitatea lui, incorporarea universalitatii – trebuie sa le spuna acelasi lucuru tuturor, ineditul solutiei pe care o ofera. Iar toate acestea stau la baza scaunului Butterfly. In 1938, in Argentina, […]

Spread the love
Scaunul Tractor – cum a ajuns sa ne cucereasca

Undeva pe la 1850, un fermier istet din Statele Unite, obosind sa tot mearga in picioare pe suprafete intinse la arat, a inventat un fel de sezut din fonta pe care l-a atasat plugului tras de cai. Forma sezutului era data chiar de functia sa – adica aceea de a oferi confort posteriorului obosit. Mai […]

Spread the love