Masuta de cafea ideala – tot ce trebuie sa stii

iulie 20, 2021

Una dintre piesele centrale de interes, măsuța de cafea este cu siguranță vedeta livingului tău. Aceasta are un efect important asupra ambianței încăperii, contribuind la o amenajare armonioasă. Ea a devenit o piesă de mobilier indispensabilă pentru majoritatea celor care vor să se bucure de un design funcțional. De altfel, măsuța deservește ca spațiu de păstrare al cănilor cu cafea sau ceai, pentru reviste, cărți sau chiar ca și suport ocazional de picioare.

Alegerile pe care le faci când vine vorba de materiale prime, dimensiune și formă sunt extrem de importante. De ce? Pentru că aceasta aceste masute de cafea vor transforma livingul tău într-o cameră primitoare, dând tonul întregii case.

Înainte să începi să cauți o măsuță de cafea, hotărăște mai ales cu ce scop vrei să o folosești. Îți dorești să fie pur ornamentală, cu un design modern și interesant, sau vrei să fie și funcțională? Plănuiești să iei masa pe această măsuță, să depozitezi cărți și reviste și să o folosești zilnic?

Este de asemenea important să stabilești și un buget pe care ești dispus să îl aloci unui astfel de obiect de mobilier. În acest fel, vei evita eventualele achiziții excesiv de scumpe. Ține cont însă că dacă ne gândim la mese din lemn masiv, acestea vor fi cu siguranță mai scumpe decât alte modele. Materia primă nu este ușor de prelucrat, iar acest tip de lemn se păstrează neschimbat în timp, transformând orice măsuță de cafea într-o investiție pe termen lung.

Ce dimensiune să aleg?

Mesele de cafea vin într-o multitudine de forme și dimensiuni, pentru orice tip de living. Atunci când te hotărăști ce model să achiziționezi, ține cont de dimensiunea și forma care se potrivește cel mai bine cu amenajarea camerei. 

Unii oameni consideră aspectul măsuței un aspect prioritar în alegerea și achiziționarea sa. așadar, ar putea alege o piesă de dimensiuni mari, pentru aspectul vizual oferit. Alții preferă un design aerisit, așadar aleg o măsuță mică.

O regulă generală spune că este recomandat să fie spațiu liber de aproximativ jumătate de metru pe fiecare latură a măsuței de cafea. În acest fel, este accesibilă, dar nu dă senzația unui spațiu îngrămădit. Unii designeri de interior sugerează de asemenea că măsuța de cafea ar trebui să aibă o lungime mai mică decât a canapelei, cu aproape un sfert. 

Înălțimea trebuie să țină doar de scopul atribuit acestei piese de mobilier. Versiunile moderne sunt deseori foarte joase, ceea ce îngreunează servirea mesei, în cazul în care îți dorești să faci acest lucru.

Ce formă se potrivește cel mai bine livingului tău?

Măsuțele de cafea dreptunghiulare sunt cele mai populare în rândul celor care optează pentru o astfel de piesă de mobilier. Ele pot fi folosite pentru camere de orice dimensiuni, mai ales pentru cele spațioase, care trebuie să ofere accesibilitate din toate colțurile.

În mod similar funcționează și mesele pătrate, deși acestea nu sunt recomandate camerelor cu dimensiuni reduse. Motivul este simplu: pot să dea impresia unui spațiu înghesuit, dominând imaginea întregii încăperi.

Mulți oameni cu copii preferă mesele rotunde. Ei consideră să lipsa colțurilor le face mai sigure pentru cei mici, evitând astfel posibilele accidentări. Mesele rotunde pot fi însă greu de integrat în livingurile mici, deoarece reduc semnificativ spațiul. Sunt însă avantajoase pentru cei ce preferă să se reunească la o seară de jocuri, favorizând socializarea.

Ce materiale evidențiază o măsuță de cafea în livingul meu?

Sticlă

Măsuțele de cafea din sticla sunt alegerea perfectă pentru cei care dispun de un living de dimensiuni reduse. Ele oferă senzația de spațiu, creând o ambianță aerisită și ordonată. Pot de asemenea să adauge o notă de modernism. Ai grijă însă dacă ai copii mici. Aceștia se pot răni ușor dacă nu sunt atenți.

Lemn natural

Lemnul este probabil cea mai populară variantă atunci când vine vorba de alegerea unei măsuțe de cafea. Ea este o alegere fără vârstă, pentru că știm cu toții că lemnul masiv rămâne neschimbat odată cu trecerea timpului. Dacă sunt îngrijite cum trebuie, ele pot rezista fără probleme zeci de ani. În funcție de culoare și finisaje, poți alege măsuțe din lemn precum pin, stejar, lemn exotic sau chiar lemn reciclat. Frumusețea lor stă în aspectul imperfect, care este obținut datorită opțiunii de a nu produce mobilier în serie.

Spread the love
Inspira-te
Cele mai noi articole
Cum sa alegi si sa integrezi o piesa statement

Dacă ai pus ochii pe o piesă pe care o iubești, dar consideri că este mai potrivită în sfera decorațiunilor statement, nu trebuie să îți fie frică să o cumperi. Există mereu o modalitate de a te asigura că până și cele mai stridente piese își fac loc în casa ta. Noi ne ghidăm după […]

Spread the love
Despre stilul retro – ce presupune si cum il obtii?

Stilul retro de amenajare iti permite sa pui alaturi obiecte din trecut, obiecte vechi sau second hand, dar si obiecte care se inspira din trecut. De principiu, sursa inspiratiei sunt anii 50, 60 si 70. Stilul retro imprumuta de la acesti ani exuberanta si stilistica lor, dar capacitatea lor de a abstractiza anumite forme. Dar […]

Spread the love
Scaunul Butterfly – scurtă istorie a unui simbol

Ce face un obiect de design sa fie apreciat chiar si la cateva decenii distanta de la momentul in care a fost creat? Simplitatea designului, functionalitatea lui, incorporarea universalitatii – trebuie sa le spuna acelasi lucuru tuturor, ineditul solutiei pe care o ofera. Iar toate acestea stau la baza scaunului Butterfly. In 1938, in Argentina, […]

Spread the love